aaa
 
Gambaran Hari Kiamat
Posted on 12 . 04, 2012
 
- Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

- Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

- Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

- Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.

- Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.

- Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.

- Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.

- Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.

- Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.

- Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.

- Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:

ⅰ- Pemimpin yang adil.
ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.
ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.
ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata “Aku takut pada Allah”.
ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).
ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.

- Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara “pergilah berjumpa dengan para Nabi”. Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.

- Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.

- Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga ‘Arasy itu tiba dibumi.

- ‘Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.

- Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari ‘Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.

- Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & ‘Atid / Kiraman Katibin.

- Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.

- Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.

- Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.

- Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.

- Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.

- Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.

- Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta’ala dengan Maha Bijaksana.

- Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.

- Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :

ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.
ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.

(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)

Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.

Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.

Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.

Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.

Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.

Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: ❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞ Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :

① Sedekah/amal jariahnya.

② Doa anak²nya yang soleh.

③ Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

Sumber: Amar Sufi
 
 
Selamat~ =D
Posted on 05 . 01, 2011
 
17/12/2010 (nikah). Terimakaseh kpd semua yg menjayakannya dan menghadirinya dan memberi hadiahnya. Syukran~ =D
aaa
Taman Sepakat
 
 
Sambut Menantu.
Posted on 02 . 12, 2010
 
Kejadian di Kelate~ =D
aaa
 
 
Old pics~ =)
Posted on 22 . 11, 2010
 
An old pics of my "pertunangan"~ =D
aaa
 
 
Pre Wedding Photoshoot
Posted on 18 . 10, 2010
 
Captured by abgku Salehuddin~ =)
aaa
 
 
Quotes collection.
Posted on 25 . 08, 2010
 
It was never wrong to learn, even from an enemy. But remember, highest source of knowledge for mankind is Al-Quran n Al-Hadith. Always relate to Them. =)


"An investment in knowledge pays the best interest"- Benjamin Franklin

"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts"- Winston Churchill

"The boisterous sea of liberty is never without a wave"- Thomas Jefferson

"Be courteous to all, but intimate with few be well tried before give them your confidence"- George Washington

"Love is the only force capable of transforming an enemy to a friend"- Martin Luther King Jr.

"If you can dream it, you can do it"- Walt Disney

"The best thing about future is that it comes only one day at a time"- Abraham Lincoln

"A people that values its privileges above its principles soon loses both"- Dwight Eisenhower

"As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same"- Nelson Mandela

"Weakness of attitude becomes weakness of character"- Albert Einstein

"Liberty without learning is always in peril; learning without liberty is always in vain"- John F. Kennedy

"We must become the change we want to see in the world"- Mahatma Gandhi

"The best and most beautiful things in life cannot be seen, touched, but are felt in the heart"- Helen Keller

"Failure is simply the opportunity to begin again more intelligently"- Henry Ford

"Recession is when a neighbor loses his job. Depression is when you lose yours"- Ronald Reagan

"The worst poison would be a closed heart"- Pope John Paul II

"To reach a port, we must sail - sail, not tie at anchor - sail, not drift"- Franklin Roosevelt

"If a man does his best, what else is there?"- George S. Patton

"The quality of a person's life is in direct proportion to their commitment to excellence, regardless of their chosen field of endeavor"- Vince Lombardi

"There are two ways of exerting one's strength; one is pushing down, the other is pulling up"- Booker T. Washington

"Do what you can, with what you have, where you are"- Theodore Roosevelt

"Success is not the key to happiness. happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful"- Albert Schweitzer

"It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit"- Harry S. Truman

"In this life we cannot always do great things. But we can do small things with great love"- Mother Teresa
 
 
Coming Soon
Posted on 13 . 07, 2010
 
aaa
 
 
16 thousand++
Posted on 30 . 06, 2010
 
When ive been living with 0 unread email on my inbox, there's a people who can sit and relax with not little, but much much too much of unread emails. even 16 thousand ++ of them. unbelievable.
aaa
life shot from whom i known (taken by me personally)
 
 
Programming Technique
Posted on 13 . 05, 2010
 
Teaching C language sure bring back a lot of memory, +-5 years ago learning, now teaching. Honestly its kinda fun. =D

What's not fun? yeah. working on the thesis. *sigh~ =P
aaa
first slide
 
 
Folder
Posted on 27 . 03, 2010
 
The era of self-blogging is mostly over. people tend to just update their fb wall nowadays. =D
aaa
 
 
Well...
Posted on 16 . 03, 2010
 
Terimakaseh kepada semua yg menjayakannya~ =D
aaa
14.3.2010
 
 
The proposal
Posted on 22 . 11, 2009
 
18k/750wg diamond ring. i am not getting any younger. i am not act, think, fell like teenager anymore. i am ready to complete my Islam and i know-believe-confidence that Allah swt send her to me through that door (a how-i-met-her story that i will always treasure) and that she is the ONE. So yerp, i am proposing. =)

*note: just proposing. the engagement will be some time soon. very soon i hope (u know, parents do the talking) =D

ipod engraving + white gold + gold
aaa
isn't she a Beaut~ ...? =D
 
 
Wedding card design
Posted on 13 . 11, 2009
 
This is not a wedding invitation. This is just a wedding card design i made for client. Yeah, the era of excitement in updating blog is over. Tats why always "bersawang~". =P
aaa
Outside design
 
 
Eid~ 09 and Graduation day
Posted on 07 . 10, 2009
 
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin untuk semua yg mengenali. Raya kn sebulan~ =D

There is a story behind this year "theme". Shorten the story, at first it was a "Thai silk", any colour can do. Then it became "purple", any fabric can do. So, walla~ it became not-so-purple + thai silk. he3. enjoy the pic. =D

purple theme - berbabak + mmg tgh babak + babak bercover + pure2 bbabak


and then, the Congrats for Nurliyana as an officially graduated UMP's student. =)


the flower is my contribution =P
.....


graduate n mama


from left - abah, wan, graduate, ainon, mokde, ayah de, edian escort
.....


graduation dinner
 
 
I know I am old.
Posted on 05 . 09, 2009
 
1) I know I am old when I like my shirt to be plain. No pattern or writing or pictures or mixed colours. No nothing. Just one-colour-plain shirt. Even for t-shirt and round neck.

2) I know I am old when I like to watch news rather than movies or series. The urge to know whats goin on in this world is rather fascinating than high-definition-action-packed movies.

3) I know I am old when I like to do things in order. No more dont-think, just-do kind of action. Everything that I wanna do will be through the thinking process in every aspects possible.

4) I know I am old when I like to have just a leather-black for my outhing shoes. No more sneakers with patterns or colours.

5) I know I am old when I can let go on something that I really want. Its not that I dont want to fight for it, but this scenario goes to something I want (like a new gadget for example), not something I need or required. I can accept the explanation and let it go on things that I dont really need.

6) I know I am old when I like everything to be discussed in peace, rather than get emotional and make a scene out of it. When issues comes, I like to put every options that I have into the table, and think which is the best, rather than get angry and emotional when I cannot get something I want.

7) I know I am old when I like my name to be spelled Abbas, rather than aBBaS. =D

Thats for now. Thanks for reading. Happy fasting and tarawikh. =)
aaa
I know I am old, when I want a daughter. =D (gambar sekadar hiasan. btw, this is aah, my cousin)
 
 
Admiring.
Posted on 27 . 08, 2009
 
Some say watches are man's jewelry. When woman are all thrill about bracelet, ring, necklace... watches are all mans got. So please ladies, give your man a freedom to own his admired watch. =)

This is Bvlgari Diagono Retrograde Moonphase Rose Gold watch. I am so amazed at the design, details made, complications, technology... Most-wanted-eye-catching watch i've ever seen. Limited series which only 300 pieces were made. Oh yeah, tony stark wore this one in the iron man movie. =D

Of course i am never gonna own this. its almost rm100,000. Better own a car then. lol. =D
aaa
 
 
Part time job.
Posted on 27 . 08, 2009
 

http://www.ump.edu.my/cendekiabitara


http://icsecs.ump.edu.my
 
 
Just answering...
Posted on 15 . 08, 2009
 
Motivasi belajar :

I would say that my prime motivation towards building a career through graduate research study is having my mother by my side. Committed oneself to research study is like signing a long-term contract for one’s brain to operate in anywhere by anytime in order to produce an idea that will contribute to the research. Moreover, one needs to be passionate, as it will build up the intention to do the research that metaphorically known as a lonely business that only one’s care. For me, that commitment requires a full package of motivation and Alhamdulillah, I got a very supportive people surrounding me that formally or informally motivate me through my research study.
--

Perancangan :

When entering research work environment, I cannot help to fall in love with it. Studying literature and new publication to keep up with others works, it seems like the knowledge world is growing so fast and through that thought, emerge the passion for taking a challenge in doing research by trying to contribute as much as I can to the world of knowledge. As a goal, I would like myself to arise as a researcher that not only contributed to the knowledge world, but also contributed to the real-time life world by creating a research product that could be used as a daily element for a better lifestyle. Creating research product also relevant to the goal of Ministry of Higher Education Malaysia towards Research, Development and Commercialization.
--

Pengalaman belajar di UMP :

It was a priceless experience for almost 7 years my time in UMP starting from diploma, first degree and now doing my second degree. But I would conclude that it was totally a different atmosphere for my undergraduate and graduate study which my time as a graduate student is much more challenging in term of exertion towards finishing the degree. The challenge is mostly in the matter of colleagues support but as a research institute, UMP gave me a great support in doing my research through funding the research, supervision through experts, lab and library, and also all type of supports regarding participation in research activities such as conference, exhibition, work publication and so on.
--

Komitmen :

A huge life commitment is essential when doing research study. As for me to that commitment, daily routine became continuously studying literature, series of experiment and testing, troubleshooting any indefinite results and so on. Although my research is in computer science discipline, I also committed to other disciplines, as I perceive that research work need to be done by taking into consideration every possible angles of knowledge disciplines in order to produce highly interconnected research findings. For example, as researching an ICT component that can be incorporated into Diabetes patient’s daily management routine, I need to study not only the computer science discipline, but also the literature of Diabetes disease that is in medical knowledge discipline.
--
 
 
Something.
Posted on 28 . 07, 2009
 
There's a quote i found, in the Rider's Digest i think, that most likely sound like this...

"When you can give soo much to the world, but when you look back, you cannot even say what did you gave to your family... so what's the point?"

Some looking for money, some looking for fame, and some just looking... but whatever it is that you are looking for, at the end of each day, dont forget to check back with your family... is that what you do making they happy or else... worse, you making everybody else happy while your family paying the price...

Workaholic for example. What is your work for? Your boss? Your company? For world's sustainable future?... Yeah some say they work hard for their family, to give them soo much money to get what their want, but had you ask them, in person, did they really need that? or did they just want you to be around to have dinner together, a little picnic in the weekend, or just sitting on the couch together and laugh over monday night laugh...

After all, what we are looking for is His Blessing right? =D

Just me blabbered something over real really rarely updated blog. =P
 
 
Finally...
Posted on 06 . 05, 2009
 
Even tho i didn't like that striking-red, but the rules is "customer was always rite". heh. Thank God its in CMYK, so its not that-striking-red. =D
aaa
 
 
2nd draft
Posted on 13 . 04, 2009
 
They want something "different". heh...
aaa
 
 
Net Worth
Posted on 21 . 03, 2009
 
At the end of a day, the most rich person is the beggar. =D

source : www.wrongwaycomics.com
aaa
 
 
Fitrah Manusia
Posted on 16 . 03, 2009
 
man and woman. differ from every aspect including the way of thinking. naturally, woman think emotionally and man think logically. there's a less logic in woman thinking and there's a less emotion on man thinking. that is why, it always be a chaos. heh. =)

so how we adapt to this. u dont want to? come on, u need to. i am talking on the side on man here. my father used to say, "besides every successful man, there is a woman". and also a quote "tangan yg menghayun buaian, mampu menggongcangkn dunia". as proud as u are, u still need a woman besides u. that is why god made us "berpasangan" (i dont like to use the term "couple", heh).

so really, we need to get a long with one another. mostly the one besides us. so how we do this actually? honestly, i also didnt know. *big laugh*, hahaha, talking, but didnt know what to talk about. lol. he3. ok, enough of that.

when we dont know what to do, always refer to the perfect way of Islam. man and woman can have a chaos, and it always will be, but when it happens, just leave all the world business for a moment, and focus on the akhirat business, the ibadah. Islam had clearly stated how we can do the same ibadah but in man and woman ways of doing it. do those things together is the way of thinking and acting the same way. activities that man and woman will think absolutely the same, right amount of logic thinking, right amount of emotion thinking, it was perfect. i say PERFECT. =) after you're done, go back to your chaos. it will not be the same as before. trust me. with the same stated of mind for man and woman after ibadah, things are going to be clear. insyaAllah~

"work as u will live forever in this world, and beribadah as u will die tomorrow". happy living. =)
 
 
1st draft
Posted on 10 . 03, 2009
 
12 pages magazine i design for JHEPA UMP.
aaa
 
 
Family Day Postac 2009
Posted on 26 . 01, 2009
 Title : POSTAC Family Day 2009 - Thank you note
From : Abbas Saliimi bin Lokman, President, POSTAC-UMP
Email : postacump@yahoo.com


Assalamualaikum and good day.

Firstly, I would like to thank you for your contribution in realizing POSTAC family day 2009 on February 8, 2009 at Balok Beach Recreational Center. For those who are new, POSTAC is UMP's Graduate Students Association. Officially launch by our YH Vice Chancellor, Dato' Professor Dr. Daing Mohd Nasir bin Daing Ibrahim on October 22, 2008. The vision is to be a University's partner in creating dynamic academic environment that is conducive for postgraduate studies.

By referring to dynamic academic environment, POSTAC believe that apart from our daily research work, such an outdoor activities was important. Like our YH Vice Chancellor always said, "research is a lonely business" and by so, POSTAC family day 2009 was organize by objectives to strengthen friendship between graduate students, create a new friendship, learning new culture (as we are from different country), build teamwork (BBQ, sports activity, etc) and most of all, to take a break from our research work, clear some mind, and came back with a keen mind.

Lastly, once again i would like to use this opportunity to thank you Prof Dr Mohd Ridzuan bin Nordin and CGS for the support, and thank you, for your contribution. I also would like to apologize for any inconvenience during this event. With limited workforce, limited time, this is all that we can do. I would like to thank Mr Najib bin Razali, as a director for the event and all fellow organizing members that was really committed in realizing POSTAC family day 2009. With limited workforce and everyone is busy doing research, their contribution was highly appreciated and i would like to personally say, thank you for your GREAT CONTRIBUTION. I hope that together we can work again towards realizing POSTAC's vision.

ALL UMP's graduate students is POSTAC. Not just me and the leadership team. It is all of us and without your contribution, this program and maybe next program, will just be a plan without anyone concern to do the real job.

Thank you, and have a nice day.


Regards,

President,
POSTAC (Ump's Graduate Student Association),
Universiti Malaysia Pahang.
aaa
.....
 
 
2009
Posted on 31 . 12, 2008
 
It wll be a better year than 2008. lets us make it. =) sorry for the unupdated blog nowadays. me being bz lately. thanks for coming nway. i keep u posted. =)

*for family's day event, there was a looot of pic need-to-be-edited before it can-be-posted. so, i will look into it later on. sorry.
aaa
last event for 2008
 
 
choices and path
Posted on 22 . 11, 2008
 
in life, u will get multiple choices. each n every seconds u need to choose. after choosing those choices, u will find tat sometimes u choose right n sometimes u choose wrong. sometimes it first appear to be a right choice, but later u realize tat it was a wrong choice, vice versa.

but whatever choice u make, one after another, it will became a path tat u choose. simple math is : choice + choices = path. n when u in a path, there is no turning back. if u DO turn back, there will be a lot of consequences. a bad one. a lot. tat is why, when u in a path, although it was a wrong choice, stick to it. yea sometimes people DO turning back, deal with those consequences, choose again, n build a new path. it works. really. if u are strong enough to do it, to deal with the consequences.

for those "turning back" action, i respectfully disagree. for me, stick to ur path. whatever happens, dnt give up. maybe it seems tat u choose the wrong path, but that is it. u can try another path, but stick with the one u're holding on. make "the another path" as an additional path. not a main one. if the additional one that succeed first, that u can decide again. which one to be the main path.

every single things, is Qada' n Qadar. if ure Hamba yg Beriman, u will believe tat there will be a good in every bad. find it with ur heart. ask God for guidance. then whatever u face, in ur choosing path, u will be strong enough to deal with it. insyaAllah.

lets together make this live worth living. po~ =)

aaa
me at Hasanuddin Airport, Makassar, South Sulawesi, Indonesia. sorry for t bad pic quality. =)
 
 
Shuraim saket
Posted on 19 . 10, 2008
 
Sama2 lah kita berdoa semoga Shuraim cepat sembuh.

Shuraim at HTAA
 
 
REUNION ALUMNI UMP/KUKTEM
Posted on 15 . 10, 2008
 
Semua Alumni UMP/KUKTEM adalah di jemput untuk hadir. Tiada bayaran akan dikenakan.

Marilah kita sama2 memeriahkannya. =)

Reunion
 
 
eid~ 08 (additional post)
Posted on 09 . 10, 2008
 
on beding request, here's the link utk gambar2 ghayo beding d perak. click sini (frenster beding)

n here's gambar intro.

dlm byk2 gambar dlm tu, aku sero hok ni yg plg best u d edit. =Pand here's t bonus pic. =D

bedil tersumak, lalu berkecai berai d tgn keba. ho3. sumak2. (caught on video)
 
 
eid~ 08
Posted on 06 . 10, 2008
 

selamat hari raya, dan maaf zahir batin kepada semua yg mengenalichef mc noor
.....


chef mc yu n chef mok yahchef iqbal
.....


kubang lembangkek
.....


sekukamad, ayoh ming, huwaida n mok ye
.....


riang ria aidilfitriummi, mok ye, amad n huwaida
.....


mok ye n ayoh mingmari bernasyed
.....


skemafreestyle
.....


the making of begedilthe making of begedil 2
.....


boh arang duluperingat api n mengejas arang
.....


mc adek n kebasepetang d tepi tangga
.....


sosej on firespecial recipe from uyu
.....


bukan hanget, tp terlebih masak =P


nurliyana hari raya ke-3

 
 
Think
Posted on 17 . 09, 2008
 
We think, what we wanna think. But there's a thing we think but we dnt actually wanna think. Such as...? the bad past/experience/bad moment that we dont want to remember, that lead us to think tis n tat, all the negative thinking that if we can, we dnt wanna think.

So, what is controlling our brain to think? We, ourself? Yerp, again, we think, what we wanna think. But there's one side of our brain, that was uncontrollable, behind the locked door, by the name of "unconscious" mind. =)

I've read this book, "Blink : the power of thinking, without thinking, author : Malcolm Gladwell". It was a great book. Tell a story about our great unconscious mind, tat work faster that our conscious one. This part of our brain, was diff from one another human. Basically, it stored the experience/knowledge of our expertise. To give an example, a professional artist. When looking at one's drawing, in a blink of an eye, he/she can know for sure that if tat drawing is in high quality, or not. How do they know it? they also didn't know. They just knew. The power of unconscious mind.

u shud read it urself for a more clear picture. i'm nt really know how to... lets say... describe/elaborate/picturing it. =P

So what i want to say is tat in our mind, there's the part tat we cant controlled it, resulting in thinking what we nt really wanna think (if so). BUT, there are people tat hav the ability to STOP thinking about it. For tat people, i say, u hav the awesome ability because i cant do tat, and i wish i can. =)

We think, what we wanna think, and we do what we think we wanna do. Clearly from thinking, come to acting and if we dnt think, we wll not DO. And for this Ramadhan al-Mubarak, think positive and do positive. Better, think great and do great things tat again, our Akhirat investment. We know this month dnt always gonna be here. So think, what u wanna do to fill in it. Waste it? i know u dont. Because u can think. Even ur unconscious mind knew it. =)


gambar sekadar hiasan. =)
 
 
The pursuit of happiness
Posted on 04 . 09, 2008
 
The pursuit of happiness, not the WAITING of happiness. what will u get by waiting anyway? isn't tat "penantian adalah satu penyeksaan"?

So, what u waiting, what u waiting, what u waiting for? go pursuing ur happiness, and when u catch those, dnt give it up. "Dont give up the things that makes u happy". =)

But... what is happiness actually? i think there are 2 types of happy. a short-term and a long-term. And of course we want the long-term, rite?

Short-term happiness, we always get tat. Get a good grade, get a money that we've earned, even get the money that we've HARDLY earned is also considered as short-term happiness. So, where can we get the long-term happiness?

Yerp... our creator. God is the only one tat can give us long-term happiness in this or after life. So... u all know what to do rite? Akhirat investment. =)

Ramadhan Al-Mubarak.

interview NSF


gambar sekadar hiasan =D
 
 
new arrival 2
Posted on 29 . 08, 2008
 
received a new one from kak bah. feel t newly born~ =)
aaa
 
 
new arrival
Posted on 24 . 08, 2008
 
so the birthday is Sunday, August 24, 2008. kak bah and abg hairey new baby, n hazim new brother. yerp, he was a boy. Alhamdulillah and tahniah to them all~ =)
aaa
kak bah sent me mms
 
 
u
Posted on 22 . 08, 2008
 
there is a quote : "wanting to be someone else, is a wasteful of yours..."

its a good things when u want to follow someone's good behaviors, great human skills and so on, but there's always a limit. who u are, is u. unique. no one else. so look at urself now... is tat who u are? or someone u want to be? if it is, so where's u? ... then it was a waste of u...

yes, it can be u want to change, to be someone better, self improvement and so on. but tat was another things. what it means by wasting u is when the unique character of u is gone, replaced with someone "not-u".

people DO change. even when u say ure not, but u are. but the change is not the transformation of u becoming not-u. because the change was simply because teh environment change. u get older, then ur thought about something is change. u go live in the differ culture, then u slowly follow the lifestyle. it was totally a different aspect of change because it was evolving/changing, not HYPOCRITE.

after all, wasting is evil's fren rite? =D

just updating~ =P
 
 
soul~
Posted on 23 . 06, 2008
 
we cant see it but we know its there. for human its obvious but for other things, smtimes its seem to have it, but nobody can tell it for sure.

so... what is the big deal? hurm... im talking semantic here, in addition on what i talk about "LIKE", it was ~soul~ rite? that makes us like whatever it is that we like. it just attach to us, for no reason, for no warning, booom~ we just like it. it was a soul rite?

soul meet with the other soul... produced this awesome feeling by the name LIKE n LOVE. how the soul meet? talk? we dnt know for sure. but its there rite? even tho i'm talking crap here, its there rite? =D

"soulmate". he3. u know it rite? u like it? u want it? see... u believe it. soul is meeting with each other. maybe even have an annual dinner or smthing (bad joke, i know... =P)... so its there. how, when, what exactly? we cant actually know. what we know is that we FEEL it. even tho smtimes we didnt actually know, but stll, we feel it. the feel that makes it all better, all ok... and we believe what we feel, even tho we didnt know.

must be really wasting ur time reading this rite? ha3... =D

btw, after my big bro got back from langkawi, there's a stickers that got all over my things. =P


kennycharger
.....


highlighterpen
.....


key chainscissor
.....


combprada
.....


donatematrix card
.....


wallet
 
 
ADULT
Posted on 09 . 06, 2008
 
when I was a kid, i watch my parents watch news on tv, i start thinking (as i remembered... =D), "what is the fun of watching people talking like... a lot~... then some videos came out, then back to the talking... then video again...the video itself is bleedy boring.just like the-scene-outside-the-house kind of things".

now i was 24 years old and news is one of my peberet !!! =D and of course espn,star sports, national geog, discovery... really? =P heh.somehow it made me think...am i an adult now? erk~

i used to say, "adult is boring... i dnt wanna be... huh".n now what happen?? i'm nt so sure but when i say smthing, i stick to it, as long as i can, but this "adult" thing,i dunno... the only conclusion i can get is tat, its nt tat i wanna be an adult, but its just like happening to ourself rite? we getting older,we get more mature, we think differently... its just like the whole body going into tat level,whether we want it, or not.it just the way it is, "fitrah manusia". =)

mybe theres some "core" quality about ourself tat didnt change, for me like... my weakness is still on choc n eskrem... =D and i still like to watch cartoon, =D but mybe the perspective when watching it is different. when i was a kid, i dunno, because cartoon is fun mybe, but now, i usually think, how do they do it, the character, the animation, and so on... and also, because its stll fun. =D but t point is there is other value that i get when watching it. rite?

and oso, its nt like "boooom", i am an adult now. it happens in steps rite? so its acceptable if i am stll enjoying the cartoon rite? =D

wait the minute... AM I AN ADULT NOW ??? =D seem nt like it, but i talk a lot now. am i rite? =)

adult or not, just follow the flow. every level in our life for sure can be enjoyed. =D


me, my bro n my lil bro. zaman dahulu n kala.
 
 
ITEX 08
Posted on 23 . 05, 2008
 
i've join this ITEX 08 (19th International Invention, Innovation and Technology Exhibition) held at klcc on 9-11 may 2008. together with my supervisor, we've presented our research project titled; e-care : an option in diabetes management, which is the collaboration project between ump and uiam, which is also my master's degree project.

actually there's nt rely a lot of pics to show, but i kind of take some shoot at the dinner + gold medal awarded event.

layankan gambau2~ =D

dinner at klcc entrancewith napkin
.....


without napkin =Dtable 1
.....


table 2


menu for the dinner is (concept - chinese food) :

1. five treasures platter
2. superior seafood soup with conpoy
3. "kung po" chicken in yam basket
4. crispy grouper - siam style
5. fresh tiger prawns with oriental herbs in superior broth
6. braised tau ken with ling zhi mushrooms and nai pak choy
7. fried rice with seafood and pineapple
8. chilled mango pudding with exotic fruits
9. chinese tea (it was top-up all the time =D)

at first, they put the BIG MEAL in front of us, but seems we all didnt know how to deal with it. so after the 1st menu, they chopped down the menu, and put it in small plate for each one of us so we can eat it, not just stare at it. =D because of that, the "presentation" of the menu kind of "gone", and all i got is a picture of a chopped down meal on our small plate. still... =P


menu 1
.....


menu 2menu 3
.....


menu 4menu 5
.....


menu 6menu 7 one
.....


menu 7 twodessert
.....


list of menus


oh ya... we've win the gold medal. =) UMP sent 15 research projects and won 3 gold, 4 silver and 7 bronze.

the medalour booth
.....


i've tried this at burger king. cnnt help it. dayem choc~ =D
 
 
LIKE
Posted on 06 . 05, 2008
 
like is a feeling rite? we like smthing, smone, etc.

the question is, why we like it?

lets say u like smthing. a car for example. why? because it was sooOOoo beautiful, the design, the exterior, the interior, the engine, wah !!! sooOOoo damn like it. want one !!! =D

so it has a reason rite? ... we dnt just like it. we dnt just like any car. we like that specific car because ... yeah, as said before for example. like for a reason. rite?

emm... now i think it was wrong. sooOOooo wrong. damn wrong. because someone told me, that when we like smthing, smone, we JUST like it. no particular reason. we see, we know and suddenly, we like. it was a feeling and feeling was abstract.

so what is the explanation for the reason that we like it? i think it was the afterward thinking. say u like, again, a car. this specific car. u see, u know, n u like. why? then u brain will think, why? so it comes the reason. but the feel of u liking it comes 1st. it was abstract.

yeah maybe sometimes u know it first, maybe for a looooong time, then somehow, u like it. yea it was clearly for a reason, because at first, u just dnt like it. u know it, THEN u like it. but let me give u other example, again, a car. u like this specific car, this specific model. but the model alone have nt just that only one, it have a lot of it, but still, the same model. but u like the specific one. dnt want others although it clearly was the same model.

heh... yea yea... u got me. =P the car is just the example. the abstract feeling of like is only work when u like smone because nobody is the same. =D

a car? come one~ just give me the damn model !!! it was really wasting ur time reading this rite? =P


like urself more, there's no other u in this world. =)
 
 
TERBARU
Posted on 22 . 04, 2008
 
utk gamba shuraim yg baru2 n panas2, silalah anda click link di bawah. =)

frenster beding
 
 
FITNA
Posted on 22 . 04, 2008
 
My fren give me this :

Assalamualaikum, You heard about FILM " FITNA" made by Dutch(Holland). Moreover they refused to apologize because they considered it a practice of freedom and democracy. I ask you all to put your hands with other MUSLIMS and boycott the Dutch's products. 1.6 billion Muslims could really slap the economy in Dutch. Please copy this text and forward this text to as many Muslims as possible Via Email via SMS Via Scrap..... I ask u,as a Muslims... Can't u spare 5 minutes in order to spread this message among Muslims ...ASAP? REMEMBER THE PROPHET (SAW) MIGHT ASK YOU ONE DAY,' WHAT DID YOU DO WHEN THEY MADE FUN OF ME?
 
 
Berpindah
Posted on 02 . 04, 2008
 
Beding sudah berpindah ke kuantan. 30hb march lps ialah brg2 sampi ngn lori. Dop tahu eh nk royak gapo lg. =)

*gamba munzir yg igak. dio tlg angkat brg jgk. =D
aaa
no 20, tmn gudang rasau
.....
rihat smeta
 
 
Hafiz As-Shuraim
Posted on 24 . 03, 2008
 
Sebenarnyo website aku neh agak problem leni. Susoh nk post news baru. Akan ku usahakan buat yang baru supaya kito pakat2 bules berkongsi crito online secara lebih produktif dan effisien. ho3. Tp sementara tuh, paka hok ni a dulu des. =D

.....

.....

.....

.....

..... 
 
katunkn daku~
Posted on 28 . 01, 2008
 
Munzir made this. Anyone want one, feel free to ask him, but not for free lo~ =D
aaa
katunku~
 
 
Interior Design
Posted on 27 . 01, 2008
 
Being konon2 busy lately, research + UMP new web + some additional income + tryout smthing new = unupdated blog. =P

Smthing new i've try is doin some interior design for my fren's new shop. He gave me the room x, y, z feets long, list of what he want in the shop, and there's my part - designing it, from nothing to smthing. =)

This is smthing i enjoyed since i've always love buildings and they'll love me back. =D (my 1st ambition is to be an Architect Abbas~)

So anyone, who hav the opportunity for me to go further in tis course, feel free to let me try eh. =D
aaa
just beginner lo. jgn gelak2, x bayiek~ =D
 
 
RUC'08
Posted on 14 . 01, 2008
 
RUC is Real Undergraduate Conference and with my old degree matrix id, i attended it. hik3.

the speakers a some of the successor/leader in our beloved country Malaysia, give a speech and hav a Q & A session by the objective to motivate all participants to archive their goal in life, take control of ourselves and also how to make it happen.

OMG, i really didnt hav a passion to write anymore. shud build a new PHOTO BLOG to replace with tis one. he3. =D

pic pic time !!! layankn ajew lo~ (not in pic, spekers from petronas, bank negara malaysia... err... didnt remember...)

registrationtdo kt UPM kolej 12
.....


arkitek PICCspeaker 1, Dato' Siti n Norman KRU
.....


on t big screenspecial apprearance, Tun Dr. Mahathir
.....


i didn't get it. they give him tis big choc cake for ulangtahun? 13 jan? real really??Dr. angkasawan, isteri TPM etc etc
.....


freebiessengal sblm pulang
.....


sengal 2 sblm pulangstudent UPM
.....


student UMTstudent UniMAP
.....


dgn student askar


 
 
trip~
Posted on 06 . 01, 2008
 
trip tis weekend. even tho banyiak jgk urusan x setel especially "go-to-shah-alam-!!!"... hope to get it done soon.

pic pic time !! layankan ajew. =D

Model free IKEAtake 5
.....


hot choc gOOd~Escalator pon bole
.....


Org blanje bole laSedingin salju
.....


Konon2 nk beli en Leopard

 
 
3 Musketeers
Posted on 28 . 12, 2007
 
hmm... its been a quite blog a little while yea... its just the passion of writing is nt as its use to be like before. why? mybe the passion room hav been filling with smthing else... i dnt know... what did i do now? hmmm... cant be. there is a lot of passion room in me. some not even been rent yet. mybe i need to low the price. yeah... absolutely. =)

aaa... just mumbling around... dnt mind me. =)

below is a picture of the straight tree musketeers. me in the middle. enjoy !!! wait wait... what to enjoy actually? =D
aaa
i didnt remember what year tis picture was taken. wait, who actually snap it? my dad?
 
 
Lightning up ur life !!! =D
Posted on 06 . 12, 2007
 
Just reviewing my old photos n got tis for the photo collection of past Eid.

Yeah !!! Lightning up ur life everybody !!!
Not with actual light maybe. he3...

Yerp, tis is my brother. =)
aaa
lip n lap
 
 
Konvo 2nd timo~ (updated pics... little)
Posted on 03 . 12, 2007
 
Sori... btol2 agak keBusyAn lalu ialah x sempat2 nk upload.

1 Disember lepas aku ialah konvo utk degree aku. The Thank Ki YOU goes to ummi n mc adek n mc uyu n mc nor kerana bersama2 dtg ke kuantan utk berkonvo bersama daku. Juga Thank Ki YOU utk abg Aid n family utk tempat tinggal, makan minum, transport dan juga royal treatment yg di berikan. Sgt sgt SGT SGT SGT lah berterima kasih.

Gamba sket jeh amek. Neh ade 2 keping. Nnti da dpt dari kamera org laen, aku upload lagi. Juga gamba yg dalam dewan mase junjung kasih Tuanku Canselor.

Busy Cawbout~ =D


tis was the cute one. =D


bakal graduan


ke mana perginya mortar board kami?


pemakanan nasik minyak kupon


Tali mortar board tu really annoying, lalu aku x suke pakai die. he3...
 
 
e-Care
Posted on 15 . 11, 2007
 
This is what im working on now... =D
aaa
 
 
just...
Posted on 31 . 10, 2007
 
didnt go out for smthing because didnt hav a transport lead to didnt hav an idea to post smthing.

just the design i made for hari kualiti. the design is simple, but the idea of making that is a little bit "thinking stuff"... u know... heh~ =P
aaa
did my slogan rite? =D
 
 
some some
Posted on 26 . 10, 2007
 
just updating... so, im continuing my study at KuktemUMP doing research project at R & D lab using that G5 again. yay me. =D
and this is wat appear on Utusan Malaysia 24 Oct 2007.

 
 
Intership n Eid
Posted on 22 . 10, 2007
 
Huh~ done with my 5 months intership program. Done the presentation n report oso. fuuhhh~ real really relief meh =D

here, i REALLY REALLY REALLY would like to Thank Ki YOU some people that was very important that without their help, i SERIOUSLY can't successfully finish my internship program.

1st and foremost, My big bro Salehuddin n his wife Akak Husna a.k.a KYong for the 5 months straight free rental room complete set with lot n looot of foods n drinks n snacks n fun n aerobik n car booth sale n x box n caring n loving n all the royal treatment full time in 5 months i am staying at their house in s alam. real really appreciates tat. really~ =D

And oso wan, maksu, walang, dina, and all my akak ipar's family for the frienship, treatment and so on. Thank Ki YOU ALL !!! is all i can say. priceless~ treatment tat money cant buy~ seriously. =D

Lastly for ALL TRADENEX.COM sdn bhd staffs for being really nice to me. It WAS a really great experiences there. =D

THANK KI YOU ALL !!! =D

ohh, here my family's eid picture. the skema one. =D

Slamat Hari hari pon raya. Maaf Zahir dan Batin. Pose 6 jgn luper. >.<
aaa
Berlaku serius
 
 
design
Posted on 09 . 10, 2007
 
sbb ku tade idea nk hupdate, lalu ku mencadok karya judo utk d paparkan. ho3~ =D
aaa
fuzuriDESIGN
 
 
Farewell
Posted on 23 . 09, 2007
 
Got this email. =D

Dear All,

Please take note that the management is having a get-together this Friday evening after work for the farewell of Abbas & Thum.

Let Azah know via email by tomorrow (25/09/2007) if you can make it so that she can arrange enough refreshments.


Thanks,
YY Kok
Finance & Admin Manager
aaa
Tradenex.com Sdn Bhd staff only lo~
 
 
New team~
Posted on 23 . 09, 2007
 
A new team has sign up for EPL this season. Check out the logo. kukihkukihkukih...

Although im not Arsenal's fan, its still fun tho because i got it from his mama, eh, i got it from Chelsea's fan. =D

the quote is "aku kecewa dgn chelsea dan aku d bayangi oleh kehebatan arsenal..."

TRUTH STORY
aaa
credit goes to http://www.omarbahrin.com for the logo
 
 
Baby Beding
Posted on 18 . 09, 2007
 
video baby abg ku. Kate Doktor "baby yg byk bergerak". =D (Quicktime player required)

video dh di link kan kerana tamo page ku menjadi beratnyeh.
click sini u video
 
 
Catch up
Posted on 16 . 09, 2007
 
Just catch up with my college's frens last weekend.

Pic 1&2 - Pura2 membaca
Pic 3&4 - Sebelom dan selepas, hidangan berbuka
Pic 5,6,7 & 8 - Spek same ajew tuh sume
aaa
 
 
Ramadhan
Posted on 12 . 09, 2007
 
Selamat menyambut bulan mulia Ramadhan al-Mubarak kpd semua.

1. Bykkn ibadah
2. Kurangkn tdo
3. Tarawikh tu jgn semangat time awl2 ajeh
4. Berbuke berpada2
5. Sahur jgn lupe, sunnah Nabi s.a.w tuh

Semoga selamat semuanya... dan berkekalan smpi abes ramadhan pon... amin~ =D

(Maskot aku bola senyum da tade nk d pkikn kopiah... sadis...)

n this is something yay~ =D

Dear All Muslim Staff,

The Management would like to announce that during the month of Ramadhan, all muslim staff are allowed to off duty at 4.45pm with effective from today.

The Management would like to take this opportunity to wish all muslim staff "Selamat Menjalani Ibadat Bepuasa".

Thank you.

Best regards,
YY Kok
Finance & Admin Manager
Tradenex.com Sdn Bhd
 
 
UPDATED : Aku susah tidor malam~
Posted on 11 . 09, 2007
 
by: ky

tips utk nyenyak tido :-
ngaji
tingkap bagi buka bior udara segar dapat masuk kalo setakat lavendar jer memang x help
sebelum tido make sure mandi jgn pulak dah tido then bangun kul 2 - 3 pag baru nak mandi....
sapu bilik tu kalo setakat buat wat tekan tubi jer memang tak penat
harap tips di atas membantu ...peace ;p


answer by: me

aah leni kurang ngaji meh... insaf2~
tamo bkak tingkap nnti pakcik ats tuh buang mcm2 masok kene baju n suar dok gantong. =D
imi mandi lo slalu pkol 12++. mandi pkol 2 - 3 tuh kalo tdo lps maghrib ajew.
sapu bilik? erk... surrender =P


conclusion: MEMBANTU =D
 
 
Tats what im talkin about~ =D
Posted on 06 . 09, 2007
 
"Second, being in technology for 30+ years I can attest to the fact that the technology road is bumpy. There is always change and improvement, and there is always someone who bought a product before a particular cutoff date and misses the new price or the new operating system or the new whatever. This is life in the technology lane. If you always wait for the next price cut or to buy the new improved model, you'll never buy any technology product because there is always something better and less expensive on the horizon. The good news is that if you buy products from companies that support them well, like Apple tries to do, you will receive years of useful and satisfying service from them even as newer models are introduced."

Steve Jobs, Apple CEO

http://www.apple.com/hotnews/openiphoneletter/
 
 
C Minor
Posted on 06 . 09, 2007
 
'We' made this language while studying at Kuktem. dnt know where it cames from. it just there.

From now on, the vocabulary is:

1. cinbis
2. candas
3. cibik
4. candos
5. contoi
6. cuntey
7. canggos
8. conohoi
9. ...

and some more i didnt remember. and it keep evolving day by day. we, the creator oso didnt know why... tats why it is an ultimate speaking language. kind of scary tho...
aaa
the ultimate speaking language
 
 
Aku susah tidor malam~
Posted on 05 . 09, 2007
 
Kebelakangan ini. eh bkn, da lame da. berbulan2 da kot. cume skrng makin menjadik2.

Segala bende aku da try, siap buat combo lagi:

1. Bilang kambeng (stupid myth)
2. Denga soft music (aku denga lagu bunyi piano je, x work jgk)
3. Mandi bg segar (lagi cerah mate ade a)
4. Bg letey bdn (aku pumping sblm tdo)
5. Posisi tdo (tayah ckp a, sume aksi akrobatik aku da try)
6. Pewangi (bau Lavender da bilik bujang aku tuh)
7. Pikirkn yg indah (abes bende indah da aku pk)

Yg aku peliknyeh, siang hari sonang plak aku nk tdo. bile2 mase, walau dimana aku berada, walau dlm keadaan apa sekalipon, senang ajew aku nk tdo. perlu kn rase "nak tdo" aje.

Tlg lah bagi aku idea. menderita aku xleh tdo mlm2, pg esk bgn lmbt, tgh keje ngantok. Mlm2 kepale pening, mate pedih, tp pejam2, d alam nyata lagi. erk~

Tq
 
 
Addiction
Posted on 05 . 09, 2007
 
Tats was my collection.(tat i didn't throw it out la~)

i AM a caffein addict. damn~
aaa
stupid mocha
 
 
i wish~
Posted on 05 . 09, 2007
 
my brother's 1st "little us"('us' for both he and he's wife) was start MOVING !!! yerp... me oso very excited since i AM really want a baby (dnt know why people get married didn't want a 1st baby). although its just not the time yet since there's a lot more responsibilities for me to take care of.

but still, i wish... soon... =D
aaa
static image here. too bad cant upload the video. =D
 
 
megamall~
Posted on 03 . 09, 2007
 
tgk ape dah jadik dgn megamall kuantan... ??

apsal jd cmtu erk?
aaa
naek bulu tengkok aku
 
 
Sunway ICE~
Posted on 02 . 09, 2007
 
Mari kwn2 bersama2... =D
aaa
Aku teringin tp xde geng... huuu~
 
 
Totally worth it !!!
Posted on 02 . 09, 2007
 
Lost : voice + kilogram (sbb terlompat2, menari2) + a piece of mind = priceless sbb MALAYSIA MENANG 3-1 dgn Myanmar.

RM20 yg berbaloi !!! Aku puassSSShhHSHHHh !!!
Hohohoho~
aaa
gamba sblm sepak mula. gamba slps xde sbb kamera habes bateri. =D
 
 
Putra
Posted on 26 . 08, 2007
 
Sempena kemerdekaan yg menjelang, Istana budaya ade buat teater musikal bertajuk Putra. Want to know the story? Go it urself lo. =D

Here's some pics.

Poster


Credit


Our Yang Amat Berhormat also was there tat nite. *Applause* =)

Pak Lah
.....
Pak Lah's wife


UMP's bawak sejibik bas pg sane.

Red Carpet moment


Not in pic : Opek n Olyn =D
 
 
TheOrangeUnicorn
Posted on 19 . 08, 2007
 
Tat was my alias. TheOrangeUnicorn. Why? because i always wanna be unicorn, a myth creature tat was immposible to capture. I wanna be uncatchable... in what im doin, who im, and what im dream of. Tats my target.

For me, orange colour always referring something young, energize, funny, happy go lucky, unmatured kind of stuff. So i put the orange stuff conquered with the black unicorn. Means in my way to archieve my target, i oso always wanna put the unmatured guy deep inside me, because i absolutely believe tat unmatured is always FUN !!! =D

So, from now on, i am TheOrangeUnicorn. Can i? (katakan diriku poyo, xkn ku pedulik sama kau. ho3) =D
Check tis out...

My ex5 have reach over 99,999km jarak perjalanan !!! wOOOOttt !!! how's far is tat?? da jaoh rupenyeh moto neh jln. mane taknye, previous owner (who's my big bro) dulu ulang alik kl-kb brape kali. =D n now on, the meter keep on running for my every workday trip s.alam - bndr sri damandara. =D nway, moto neh beli taon 2000.N oso, ade jualan gudang kilang coklat dkt s.alam sabtu lepas. double wOOOOttt !!! worth it que pnjg2. =D

 
 
COMBO !!! =D
Posted on 15 . 08, 2007
 
My buddy gimme tis jokes... aiyark =D COMBO !!!


1. Pemain paling banyak meludah di padang = Florent Malouda -France

2. Pemain paling suka makan lepat = Frank Lampard - England

3. Pemain yang menguruskan 3 pos ofis = Helder Postiga - Portugal

4. Pengurus pasukan yang suka berlari = Luis Philipe Scolari - Portugal

5. Pemain yang main bolasepak dan ping-pong = Razak Pimpong - Ghana

6. Pemain bolasepak juga kawan baik Batman = Robin ho - Brazil

7. Pemain bolasepak yang juga macam Batman = Mathias Kezman - Serbia Montenegro

8. Pemain yang tak pernah miss bayar bil = Adabayour - Togo

9. Pemain yang main bolasepak dan biola = Saviola - Argentina

10. Pemain bolasepak yang paling manis = Maniche - Portugal

11. Pemain yang selalu terluka di padang = Luca Toni - Italy
 
 
So its begin...
Posted on 12 . 08, 2007
 
The Barclays Premier League has began... Late for work will be combo starting now on. =) Liverpool have a good 3 points start. Yay !!! \'o'/

Mu fans?? Ape cer?? =D

N semlm rekod dunia tercipta, fastest red card EVER !!! 27 seconds of playing time after substitution. Pity him... =) (ape name ntah player reading tuh, luper puler sayer...)
aaa
GO GO GO !!! =D
 
 
Believe
Posted on 12 . 08, 2007
 
What u see, is what u believe. even it's unlogicable, if u see it, u will believe it. Tats why sometimes LIE didn't work. Somebody told u lies, its really seems like it really what it is, but when u see the other side of it, u knoe it was a lie. So how about who believe the speaking lies?? tats what i say the lowest level of believe.

For me, in order to believe, there are 3 levels to make it ON. The lowest level is hearing. U can hear something and just believe it. Simply believe it. If u didn't believe, there's the 2nd level which is seeing. U didn't believe what u hear, but when u see it, u will believe it. Suddenly believe it. Can be said tat almost everything works for this level. U want to make someone believe in u, prove it with "seeing" stuff. Tats why there's a great liar. Terrible liar just lie by what it said, but great liar prove it with smthin u can see.

Above all, there's 3rd and most powerfull level. Feeling. What u feel is what u believe. Even u hear it, u directly see it, u didn't believe it at all. Why? because its just seems NOT RIGHT. Something in ur heart tats make u feel it was all wrong. How we know it? we just knew it. We just feel it. The uniqueness of human being. =)

God made us with this thing call FEELING. It was so powerful tat it can even throw all seeing and hearing process to just depends on it. Feeling is the true believe and tats what i believe. =D

Tats why sometimes u just need to believe what u believe deep in your heart. What u hear and see maybe just a lie. Yes tats sometimes what u feel is wrong but i believe it's happen when there's something else involve such as LOVE, HATE, REVENGE and so on. But above all, deep in ur heart is what it really is. Maybe its just me, i will admit if its not really what i said for some people, but in here i just speak my mind. =P

Believe what ur heart believed =)
aaa
There's a golden Apple iPod Shuffle. Believe it? ;)
 
 
Classic jokes... mybe...
Posted on 07 . 08, 2007
 
Kwn sekerja aku bg mail citer2 lawak. kalu lawak, gelak, kalu x lawak, ntohler~

-----------------------------------------------------------------
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

-----------------------------------------------------------------
Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

-----------------------------------------------------------------
Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum
tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri.Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........ Benci .........

-----------------------------------------------------------------
3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga !!!

-----------------------------------------------------------------
Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin itu hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu,
Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????

-----------------------------------------------------------------
Seorang posmen yang datang menghantar surat.
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje

-----------------------------------------------------------------
Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asl : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala

-----------------------------------------------------------------
Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: " Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?" "Dah tentu, " jawab doktor. "Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki itu dengan riang.

-----------------------------------------------------------------
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah
klinik,Shan
terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati amin

Shan : Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah
terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...
 
 
Erti MERDEKA Pada Remaja
Posted on 07 . 08, 2007
 
Dapatkn d pasaran segera !!! =D
aaa
abu is there !!! =D
 
 
Denggi
Posted on 05 . 08, 2007
 
Sorng kwn aku bernama abu fida baru slamat dr denggi yg menyebabkn dirinye terlantar d hospital seminggu lebey jgk a.

Berikut adalah gambarnya setelah kuar dr wad.
aaa
Apakah tindakan anda?? =D
 
 
The art of relationship
Posted on 25 . 07, 2007
 
when talk about relationship, its always about couple, engage, marriage... u know, man and woman, guy and gurl stuff. but in other way, enemies are also consider as a relationship, well yes, its -ve but it was a relationship isn't it? it was connected. so, is relationship good or bad? can be both rite? so it is an art.

relationship as a frens... it is +ve? it is in general but there is a backstabber rite? "talam dua muka". =) rite in front, ohh... i can help u, anything u said, whatever u want, because i am ur fren. at the back... who knows? so, is relationship can be decided +ve or -ve? who knows? people change... years, months even seconds. so who knows? it is an art.

relationship as a lovers... everyone knows, love is beautiful but also is a poison. everyone agreed that when ure in love, the whole world is urs, but when smthin bad happen, fight, clash and so on, the whole world is against u, every single tinny little bit things is all wrong. and also when it is not urs anymore, ur hate, but cant let go... what is tat things?? love rite? so is love is happiness or sadness? can be both. who knows what will happen. it is an art.


so... when u are in any relationship, anything at all, even just chat frens whos never meet, please appreciated it, take a really good care of it, because relationship is an art and when it comes to an art, it was an endless discoveries, endless meanings, and sometimes, beyond normal human mind can think about it. nobody knows WHAT will happen, nobody knows WHY it happen, it just happen just the way it is. the art of relationship.

p/s to me : blah... talk about relationship but even u have a really bad sad beyond zero communication skills. erk~

hav a nice relationship day. =D
aaa
friendship is just like a plant. what???
 
 
erk ~
Posted on 22 . 07, 2007
 
Father: I want you to marry a girl of my choice
Son: "I will choose my own bride!"
Father: "But the girl is Bill Gate's daughter."
Son: "Well, in that case...ok"


Next Father approaches Bill Gates.

Father: "I have a husband for your daughter."
Bill Gates: "But my daughter is too young to marry!"
Father: "But this young man is a vice-president of the World Bank."
Bill Gates: "Ah, in that case...ok"


Finally Father goes to see the president of the World Bank.

Father: "I have a young man to be recommended as a vice-president."
President: "But I already have more vice- presidents than I need!"
Father: "But this young man is Bill Gate's son-in-law."
President: "Ah, in that case...ok"
 
 
terbAbbas
Posted on 12 . 07, 2007
 
aku terbabas d jalan moto highway guthrie...
the thank ki YOU goes to abgku n k yong kerana bwk ku ke klinik. kalu aku sendrik, x pg kot klinik tu. heh.

the irony is, lepas tergolek jeh, aku duduk kjab sbb pening kepale terhentak kot, then tolak moto naek ats jln n smbg perjalanan, perasaan yg ade dlm hatiku ialah LEGA~... sbbnye, dulu slalu jato moto, n then laaaaaaame sgt sgt sgt x jato, lalu mcm tertunggu2 bile la aku nk jatoh lg, terok ke x aku jatoh nnti n so on. lega sbb jatoh neh x terok sgt. =D

here's some pic. cannot post much. work lo... mc 2 days. =D


1. fresh dari ladang
2. a little effect to make the blood a little bit shiny =D
.....


3. lukaku suda di cuci doctor
 
 
Opisku
Posted on 09 . 07, 2007
 
Arrive a little bit early yesterday n the door cant open by card access. Snap one pic... kurang pencahayaan, x pki flash, BURUK !!!

PROMOTE WEBSITE!!! (Penat aku buat neh) =P
aaa
Tradenex.com Sdn Bhd
 
 
iQueue
Posted on 01 . 07, 2007
 
hik hik hik =)
aaa
gamba d cadok dr http://www.lowyat.net/v2/
 
 
i am an intern... erk~
Posted on 13 . 06, 2007
 
too busy to design a new one. actually i wanna put some ajax lo in the new site. still learning tho... mybe this design will take a little bit longer. malas lo~ =P

nway... im in internship program now.

office : bandar seri damansara
office hour : 8.30a.m - 5.30p.m
lunch hour : 1 hour between 12.30p.m - 2.00p.m
home : seksyen 17 shah alam (my bro's home lo)

find me if u are nearby. mybe some coffee will be nice. =)
 
 
new logo
Posted on 03 . 04, 2007
 
"Sultan of Pahang Sultan Haji Ahmad Shah officially declared Universiti Malaysia Pahang as the new name for Kolej Universiti Kejuruteraan & Teknologi Malaysia and launched the new University's logo at a grand ceremony in Putrajaya on Sunday night. His Majesty the Sultan was accompanied by the Chancellor of UMP Tengku Mahkota of Pahang, Tengku Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Haji Ahmad Shah and his consort Tengku Puan Pahang Tunku Hajjah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Al-Mutawakkil Alallah Sultan Iskandar. Also present at the ceremony held at the Marriot Putrajaya Hotel were Deputy Secretary General of the Ministry of Higher Education Dato' Dr. Mohd Taib who represented the Minister of Higher Education Dato' Mustapa Mohamed, Chairman of the University Board of Directors Dato' Hilmey Mohd Taib, UMP Vice Chancellor Prof. Dato' Dr. Mohamed Said Mat Lela, members of the University Board of Directors, Deputy Vice Chancellors and senior officers of the University."

check it out... erk~
aaa
 
 
sin chan
Posted on 02 . 04, 2007
 
aku tgh buat keje, halim pon bg neh kt skype aku :

Guru : Bagaimana kita boleh mengelak penyakit yang di sebabkan oleh gigitan serangga?
Sin Chan : Jangan kena gigitserangga.

Guru : Sekarang, Sin Chan, Sebetulnya beritahu saya dengan jujur adakah awak berdoa sebelum makan?
Sin Chan : Tidak Cikgu , Saya tak perlu buat begitu , kerana saya tahu ibu saya adalah seorang tukang masak yang bagus.

Guru : Sin Chan, Karangan awak "Anjing saya" adalah sama seperti yang dikarang oleh Adik awak. Adakah awak meniru kerja dia?
Sin Chan : Tidak Cikgu, ia hanya lah anjing yang sama!

Guru : Siapakah orang yang kita panggil yang tak henti henti bercakap tetapi orang tak berminat nak dengar?
Sin Chan : seperti cikgu sekarang ni..
 
 
the uniqueness of Kelantan's language
Posted on 31 . 03, 2007
 
Zamrie's testi for me in frenster

Maghi blaja kecek Klate

Message:

Bokbong - spesis musang
Ttuyup - pepatung
Pok Kor = spesis mengkarung
Ike Kkhonge = ikan cencaru
Gelenyar,Gletah = mengenyam, gedik
saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak - plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab
"tuffah" = epal)
mokte = rambutan
kuk/kok = sekeh
njja = tendang
samah = 50 sen
nyaknyo = kesian
bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G' means sabdu))
debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang
rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
cuwoh = curah
getek/etek = juga
tepoh = langgar
tubik = keluar
SIAK DUK GGOBAR = Jangan risau.. Don't worry, be happy!!!
IDAK KO = cuma
WAK GGOGHI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.(biase nyer dlm urusan perniagaan)
DEKPONG GAK EH = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth (kulit kelaghing = skin not smooth enough)
belengas = melekit
klikpah klikpah = terpinga pinga
lipotey = x tetap duduk
nneting = melantun

Kelantan + English?? = "Kelantalish"

Contoh:
POZEK (deposit),
RIZAT (result),
NNEJA (manager),
ISTEK (estate),
SUWIH (switch),
MERKET (market), dll...
BOKK (book)
rhoba (rubber)pemadam

Kata penguat dlm bahaso Klate pun boleh tahan menarik:

manis LLETING
masin PPEGHAK
pahit LLEPE
mase PPUGHIK
tawar EBER
putih SSUEH
hite LLEGE
biru KKETU
kuning NNEHE
kenye BBONYAH
comel LLOTE
gemuk DDEBOK
busuk BANGA
hapok KOHONG
nnakut/penakut apah
cerhoh/cerah jheriloh
jatuh celabok
kuca hanya (suara mengidung sedikit)

Ada beberapa "bunga bahasa" dalam loghat kelantan yang unik..
Antaranya:

YAK = lebih kurang "opocot!!!" atau "oops!!"
DEH? = memohon restu atau persetujuan...lebih kurang "OK?",
GAK = lebih kurang "habis tu.." atau "so.."
PAH? = lebih kurang "GAK"
HO(bunyi naik ke hidung sikit ) = "ya lah.." atau "yes"
DOCK? = lebih kurang "bukan?", "betul tak?" atau "isn't it?"
LAMO KE = nanti kan

Seperkara lagi, ada diantara perkataan dalam penggunaan biasa loghat Kelantan di anggap TABOO dalam loghat yang lain, atau sekurang-kurangnya tak manis didengar pengertiannya di dalam loghat tempat lain...Yang popular digunakan antaranya:

CEBOCK : kita maksudkan 'cedok', selalunya untuk cecair, mencedok air. Banyak tempat sebelah pantai barat membawa maksud "basuh b***k" (istinja).
PPATAK : kita maksudkan 'paling bawah'. Mencarut bagi mereka...
JEBO : kita maksudkan 'botol' (kurang popular sebenarnya, tapi org tua-tua masih guna perkataan ni..) Kalau silap dengar, lain maksudnya.
NYOR KOTE : kita maksudkan "kelapa tua yang kering tak berair" (ingat slogan CAWAT KOTE) di kebanyakan tempat, ianya mencarut juga!!
TTINO : kita maksudkan 'perempuan' tapi bila sebut BETINA, ramai yang marah.(begitu juga JATE...)
AIR TUAK : kita minum di bulan puasa, buat berbuka!!! Bagi orang luar, TUAK adalah Haram (sama taraf dengan TODI & ARAK...)Yang fresh & manis tu dipanggil NIRA.
NNATE : kadangkala "simbol" kemesraan antarakawan...cuba direct translate jadi BINATANG... Boleh bergaduh nanti...
SUKU SAKAT : bagi kita,bermaksud "tidak kena mengena", bagi org KL, ia bermaksud "kaum kerabat" contradict betul!!!sprt gak perkataan bujang(buje)membawa erti janda kalu di kelantan.
SIA = sembuh

Biasanya perkataan yang berakhir dengan`an','am','ang' diganti dengan `e'.

cth :
Jangan = jange
Lengan = lenge
ayam = aye
Geran = gere,
Pisang = pise
Malam = male BUT NEVER NEVER & NEVER apply this formula on words like pelam(mangga) & pelan.(nanti jd lain lak.)

Akhir sekali, peranan "SABDU" dalam loghat Kelantan. Begitu besar dan boleh membezakan langit dengan bumi. Sekadar contoh, Tanpa 'sabdu' orang boleh patah gigi kerana

MAKAN KANTIN, sepatutnya disebut MAKE KKETENG (eating at the canteen)!!!
Atau salah faham antara TAK PAKAI (not wearing) dengan TOK PPAKA (useless).
Atau keliru diantara KECEK('ngenen') dengan KKECEK (bercakap)

dan juga banyak di ringkaskan pecakapan sprt : make kkeda (makan di kedai) maye ssejid (sembahyang di masjid)...

Im proud to be kelantanese!!
 
 
yay \'o'/
Posted on 21 . 03, 2007
 
permission granted. n now i have the privilege to use tat MONSTER.

double 2 Ghz PowerPC G5 processor each.
2 Gig RAM.
double 250 Gig Harddisk mostly empty.
Cinema HD Display 23" widescreen.

erk~ kesian kenny...
aaa
 
 
take five. =D
Posted on 20 . 03, 2007
 
Zamrie found tis on his frenster's bulletin :


1. If Fed Ex and UPS were to merge,
would they call it Fed UP?

2. Do Lipton Tea employees take coffee
breaks?

3. If olive oil comes from olives,
where does baby oil come from?

4. If people from Poland are called
Poles, why aren't people from Holland
called Holes?

5. Do infants enjoy infancy as much as
adults enjoy adultery?

6. Why the man who invests all your
money called a broker?

7. If horrific means to make horrible,
does terrific mean to make
terrible?

8. Why is it called building when it
is already built?

9. If a book about failures doesn't
sell, is it a success?

10. If you're not supposed to drink
and drive, then why do Bars have
parking lots?

11. If you take an Oriental person and
spin him around several times, does
he become disoriented?

12. If vegetarians eat vegetables,
what do humanitarians eat?? Human ???

13. If working hours are meant for
working, then why are you reading
this???


okeh. back to work~
 
 
change
Posted on 13 . 03, 2007
 
well... people change. somesay "people change for their love", somesay "people change because they need to", n also somesay "its a human nature, change". bottom line is - people do change.

the things is, what change it is? physically or mentally change. outside or inside change.

well of cause we human, physically we change, more age, more ugly rite? heh... not really. more age - more tall, more mustache, more cute n more more... >.<

the mentally part which is the interesting one. and also cause we're human, moge age more mature rite? err... basically...
but our mind oso change depending on what experience we have, what beautiful feelling we have, what scar/pain we endure n so on... it's all "depends".

both changes can be acceptable if it's +ve but if it's -ve, a lot more things will happen such as :

1. from ourself - "why i becoming evil like this?? since when??..."
2. from others - "hey !! wth are u thinking??!!!"


so, did change good? or bad?

we cant say tat if it feel good to ourself, then its good la. my body, my mind, my way lo... we cant say tat because we live in community rite? not other people's words are worthless. we are not always rite. not all people think, feel, same as ourself. we are DIFF!! tats why when in seem rite in our point of view, its maybe bad in others. sometimes people was far more rite than ourself about 'ourself'. people see us as other human but we see ourself as the only human. tats why. people's words smtimes DO MATTER. but not all la... smtimes they just 'DENGKI' rite?? we treat our body with respect!! =)

so, the 2nd question is how do we know tat the change was good? or bad? because we are not always rite n people not always rite oso.


but again, people change... so, live with it. when it's good change, maybe it's will be bad later n if it's bad change, maybe it was the best thing tat ever happen to us. so, for ur change n others change, maybe we can look it all in +ve way so tat ALL the changes was the GOOD ONE!!!

agreed? =D

- out of business -
 
 
a week~
Posted on 11 . 03, 2007
 
its been a week my trip to KL tis time. tuesday evening start, monday early morning end.
a week rite ? puhhh~

there's 3 things tat i wanna talk about :


1. Sun Tech Days 2006-2007, A Worldwide Developer Conference at KLCC.

i attend tat conference. wednesday n thursday. 8.30am to almost 7pm. the keynote was unexpectable, the input was great, the speaker was fabolous, and of course the food was DaaaaAAAaaaaAAmmmNnnn~ fergelicious !!! 4 times a day n for the each session, i didnt remember how many plate i've made it clear. (thank gawd it is buffet. yay !!!)

.....


ballroom 1 n ballroom 2.

.....


the crowd n the fergilicious salad mixed with seafood covered by thousand island.2. The Royale Bintang.

thanx to En Aziman n En Ramiza for kindly give us one deluxe room at the hotel for ABSOLUTELY FREE !!!... plus the breakfast coupon for both 2 days we stayed there. thanx thanx n thank ki YOU !!! =)

.....3. The Thanx Ki YOU !!!.

i would really like to thanx my dearest lovely new family (Kak Yong n sekeluarga) n my fellow big brother for let me stayed at his place n for all the food, the high royale class of real care treat tat i got. thanx thanx thanx thanx thanx n tnak ki YOU All !!! for sure next time ill coming back. =P

n also thanx to my fellow buddies Ashraf M for the ride to Bandar Sri Damansara. Kuyup pon manis~~ =)

i just looove~~ Shah Alam. =)


- out of business -
 
 
lies...
Posted on 04 . 03, 2007
 
"everybody lies..." for a thousand reason. some lies for money, for revenge, just for fun... and so on.


for me i think, there's 2 kinds of lie.


1. lie with word

what u speak, is a lie. you said you didn't, but the truth is you did. you did smthing else, you tell smthing else. you think smthing else, you tell smthing else. you want smthing else, you tell smthing else.... pergh... a thousand reason remember. heh.


2. lie with action

you didnt tell the untruth stuff but you act smthing tat didnt true. you unhappy, but you smile. you sad, but you laugh. you didnt like it, but you act as you do like it... an so so... also for a thousand reason.


either way, its a LIE. and who like to being lied ??

but again... "everybody lies..."...

tats why, i have a problem trusting people. even trusting myself. my judgement actually. how do i deal with tat ?? i didnt deal with tat, i just live in it.

even tho its real really hard for me to trust people, but i do trust people. smtimes it takes me a thousand years n smtimes its just in the blink of an eye.

so, when i said i trust you, i DO trust you. so what ever you said, you act to me, its truth n i dont care what other people said. BUT if i found out myself tat is a lie, you got NONE second chance. sorry but if there is a second chance, deep in my heart, i didnt trust you anymore. n things never gonna be the same again.

so to Abbas Saliimi bin Lokman, plz dont lie to urself.

"we treat our body, with respect" =)

ouwh... we win gold medal for volleyball n silver medal for football. also got sunburn all over our body. "udang bakar" =D
aaa
 
 
they said...
Posted on 21 . 02, 2007
 
They said, there are 2 kind of man for woman to love.

-----------------------------------------------------------------------

1. CHARM

full of surprises, full of attraction, full of charm. almost good at every thing. woman will always crush on his charm. BUT when be with him, woman will always feels unsafe. heart will always beating fast. what he will do, he will act, was always a new things. unpredictable. he will always do crazy things. stubborn. always wanted to be his way. always want to take a risk for the new things. always want to try.

- woman love him because every seconds feels like a new love -

-----------------------------------------------------------------------

2. SAFE

average. almost average at all things. when be with him, woman will always feel safe. his action can easily be predict. what he do, where he go, everything was under control. didn't do anything crazy. live was always structured. everythings was well planned.

- woman love him because she always feel safe be with him -

-----------------------------------------------------------------------

QUESTION : is it true ?? can i be both ? pulun pnye org. =D
 
 
Burnt Toast
Posted on 17 . 02, 2007
 
ah fogot... i bought tat book during tis KL trip, by Teri Hatcher. just get interest to tat book when watching Oprah tat day. n for my life tat is not really stable right now (not stable inside i mean, doubtfull, lack self confidence and so so...), i just think tat i might be need this book, self improvement, inspiration. =)

and now i am at page 21, wow~ really enjoying the wrote, feels like didnt want to end this, lots of things tat Teri Hatcher said tat really happen, inside me, not the story but the self thought, self conflict, self wannabe, i mean. and i'm a man not as she's a woman. =)

although u didnt hav any conflict, i recommended tis book. self improvement. we are not perfect aren't we? =)

- what can i say, me oso didnt done the book yet =D -

"Toast. You know when you're trying to make it and you just can't get it right? it's too light or too soft, then totally burnt. Are you the kind of person who tries to scrape off the black? Or do you smother it with jam to hide the taste? Do you throw it away, or do you just eat it? Up untill now, I ate the burnt toast... then I hit forty", TERI HATCHER

cabot~
aaa
 
 
Istana Budaya
Posted on 17 . 02, 2007
 
ive just got back from KL, watching theater by UKM's students by the tittle "Perkahwinan", at panggung "Lambang Sari". its actually a Romantic Comedy story, successfully brought by the great role play from all characters i can say. i AM enjoyin it. =)

its also confuses myself. me? + theater? + istana budaya? + kebudayaan? = wth tat im doin?? ha ha ha. heh. actually i just thought tis weekend is so damn boring, so i would like to join em, some activity tho, rather than just sleepin n eatin all day long for the weekend. and oso i want to go to Istana Budaya, never been there before, so i would like to go. and oso oso, tat girl was goin. =D

thanx to all. although im not really frendly person i am, they ok with me.

thank-ki-you !!! *clapping* =)
aaa
ticket
.....
not in picture - me. =)
 
 
nasihat ku
Posted on 13 . 02, 2007
 
derma darah n pg maen squash dgn paksa tgn. u shud never do tat.

bengkak x ilang2 pn dh bberaper hari.

"Sayangilah dirimu demi org yg... err..." =D
aaa
.....
 
 
KL
Posted on 13 . 02, 2007
 
i just came back from KL. saturday, me n my bes fren go to "Pameran Kegemilangan Sains Dalam Tamadun Islam" at Klcc.

the scopes are :

1. Teknologi dan Penciptaan
2. Dunia Astronomi, Pengembaraan dan Geografi
3. Penciptaan dan Penemuan Perubatan
4. Matematik, Kesenian dan Senibina

there are lots of models, instruments, videos, old manuscripts, books, stuffs... and more...

i just Wow~~..... sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt kagum. =)

GO THERE !!!
aaa
some of the free gift
.....
one of the astronomy "instrument"
 
 
The Ruthless Eaters
Posted on 08 . 02, 2007
 
1. ur mouth will slowly start to produce some saliva...

2. ur stomach will be kruk~krek~krOoOookkkeeekk wekui wekui playing rap music...

and finally, ur medula oblongata reflexs system will automatically brought u to anywhere there's fOOOd and fOOOd and fOOOd and again absolutely lOOOts of fOOOdsssSSsssSsss...

here the link The Ruthless Eaters

they're my classmate tho. =D

gtg. lapOOO !!! ergh...
aaa
even meggi looks like the picture outside the plastic package. damn they're GooOooOOd !!!
 
 
derma dara~
Posted on 07 . 02, 2007
 
kali ni dpt key chain n sijil. he3. srunuk2. yay. (>.<)

anda biler lagik? =)
aaa
baru 2 kali je pon~ he3
 
 
aku smakin kurus~
Posted on 06 . 02, 2007
 
the world have spoken. tsk tsk... aku bkn naga lagi.
aaa
.....
 
 
No 1.
Posted on 05 . 02, 2007
 
I will always be. =P
aaa
our class new jersey
 
 
Servis Mengurut Abg Zam
Posted on 03 . 02, 2007
 
lenguh3? saket urat?
sengal otot? sengal sendi? sengal udang?

meh la ramei2 dtg mengurut dgn abg zam.

LOKASI : C5 302
WAKTU : Bile2 pn xpe asal abg zam ade d bilik
HARGA : Standard Rm5 je. nk urutan khas, up lg Rm5.

want more, pay more la =)

"majulah urutan utk kuktem (tamo UMP) =D"
aaa
 
 
kasutku...
Posted on 22 . 01, 2007
 
stlh 3++ thn kasut itu (kalu x silap a...)... stlh d tampung sedas tapaknye, maka kerongakan nya semakin menjadi2. d tepi, d dlm, d blkg n juga d tapak. maka tahun ini, aku pg a beli kasut br.

kali ni mmg tapak die tahan 13 juta ribu tahun aaa~ =D

brani meh a gado ngn kasut br aku. nyeh3~ (~.~)
aaa
old
.....
new
 
 
(~.^)
Posted on 21 . 01, 2007
 
aaa
 
 
psm
Posted on 16 . 01, 2007
 
how am i supposed to finish the whole 3d kuktem sblm mid sem??

plz plz plz....... pray for me. (u_u)
aaa
plan kuktem d dinding
 
 
men for women or women for men?
Posted on 15 . 01, 2007
 
"Men are haunted by the vastness of eternity.
And so we ask ourselves...
...will our actions echo across the centuries?

Will strangers hear our names, long after we're gone...
...and wonder who we were...
...how bravely we fought...
...how fiercely we loved?......."

"how fiercely we loved?..." so tat the great men are required to love smone, smthing, sm sm...

after 2 times, i personally accept someone advice, "love is not a game". and also my real father's word, "men are great when there's a woman besides them".

so tat my third time, my lucky number heh, will be the woman tat i really love n really need by my sides to be the great men, in my situation, who i required to be.

so, men for women or women for men?

depends i guest. so it will be both. "Tuhan ciptakan manusia itu berpasang pasangan" =)

d kuktem, musim berdua sudah tiba. tggl la aku n li terkontang kanting. =P
 
 
mcr - famous last word
Posted on 14 . 01, 2007
 
Now I know
That I can't make you stay
But where's your heart
But where's your heart
But where's your...

And I know
There's nothing I could say
To change that part
To change that part
To change...

So many
Bright lights they cast a shadow
But can I speak?
Well is it hard understanding
I'm incomplete
A life that's so demanding
I get so weak
A love that's so demanding
I can't speak

I am not afraid to keep on living
I am not afraid to walk this world alone
Honey if you stay, I'll be forgiven
Nothing you could say can stop me going home

Can you see
My eyes are shining bright
Cause I'm out here
On the other side
Of a jet black hotel mirror
And I'm so weak
Is it hard understanding
I'm incomplete
A love that's so demanding
I get weak

I am not afraid to keep on living
I am not afraid to walk this world alone
Honey if you stay, I'll be forgiven
Nothing you could say can stop me going home

I am not afraid to keep on living
I am not afraid to walk this world alone
Honey if you stay, I'll be forgiven
Nothing you could say can stop me going home

These bright lights have always blinded to me
These bright lights have always blinded to me
I say

I see you lying next to me
With words I thought I'd never speak
Awake and unafraid
Asleep or dead

(How can I see, I see you lying) 'Cause I see you lying next to me
(How can I see, I see you lying) With words I thought I'd never speak
(How can I see, I see you lying) Awake and unafraid
(How can I see, I see you lying) Asleep or dead

'Cause I see you lying next to me
With words I thought I'd never speak
Awake and unafraid
Asleep or dead

'Cause I see you lying next to me
With words I thought I'd never speak
Awake and unafraid
Asleep (or dead)

I am not afraid to keep on living
I am not afraid to walk this world alone
(Or dead)
Honey if you stay, I'll be forgiven
Nothing you could say can stop me going home
(Or dead)
I am not afraid to keep on living
I am not afraid to walk this world alone
(Or dead)
Honey if you stay, I'll be forgiven
Nothing you could say can stop me going home
(Or dead)
I am not afraid to keep on living
I am not afraid to walk this world alone
(Or dead)
Honey if you stay, I'll be forgiven
Nothing you could say can stop me going home
aaa
 
 
i am 23
Posted on 13 . 01, 2007
 
thanx for all the wishes.

is 23 old? naaa~ i dont think so. =P
the things is, number 3 was actually my lucky number. besday was 13.1, i am no 3 from 8 siblings... so i just hope tat my 23 years old life will come with full of happy things because my 22 is not tat happy, although some relief things happen tho.

okeh. pray for me. got to present my final year project this year. got to go to internship after tat. hope everythings gonna be a.l.r.i.g.h.t alright. =)

"dont think about the future too much because tat will make u forget the present", makes each day count. =)

n diorng simbah aku ngn ape ntah. thanx nway u yg ingat besday aku. really appreciate tat. =)
aaa
aku berbau nestum ??
 
 
maka, abgku suda berkahwen =)
Posted on 31 . 12, 2006
 
click sini utk gambau abgku kawen

the things is tat dsebabkn sume pon sibuk prepare utk majlis kawen, maka aura kawen itu berada d sana n juga d sini. dsebabkn aku ialah adik 1st abgku, maka mangsa ialah aku dlm situasi sebegini.

sebabnye ialah sumenye pon jd berkaitan ngn bile aku kawen, mcm mane nnti aku kawen, nnti aku kawen kite wat camni, yg ni kite wat cmtu, n bermcm2 lg perkara berkaitan. yg plg canggih ialah dtgnye pencalonan u aku.... ergh..... didn't they all see?? im just much too young. mcm2 lg aku nk buat. SENDIRI. not with wife n all tat stuff. n yg plg penting ialah tanggungjawab u family y sememangnye wajib d utamakan. OoOoooo yeah~ !!

mcm mase abgku bertunang dulu, aku ckp kt ummi aku, "perkahwinan is scary~...", same jgk la aku ulang ayat itu u abgku kawen aritu. he3... the things is mybe, im not ready kot. auwww come on~.... im 22 ok?

=)
aaa
young young... much too young me. =)
 
 
oldskool games...
Posted on 14 . 11, 2006
 
lately, we're playin SAIDINA. u noe... beli tanah, buat rumah, buat hotel, bayar denda, masuk jel, bayar singgah hotel org n so on... yeah... i knew u knew tat game. fun right. i used to play this when i was in primary school. until now, doesn't even know what "absahan" means. just pay $700 for it. damn en absahan. heh...

sometimes, the oldskool games mybe better than todays video game, computer game n so on. i miss gasing, menyorok sepak tin, guli, getah... n many more... this games really merapatkan silaturrahim between members right?

"oldskool like the oldskool" =)
aaa
 
 
Quote
Posted on 08 . 11, 2006
 
my father once said tat "man was great when there's a woman beside them."... err...smthing like tat (i dnt really remember the actual quote is... aiyark...).

nway, the question is : is tat statement also suitable for hu-ha guy like me?... just curious. =)
aaa
my new spidey boxer. oOOoooO yeah~ =)
 
 
ghayo 2006
Posted on 30 . 10, 2006
 
lalu hari ini sudah smpi d kuktem... n this is some pic yg d ambil pd hari raye lepas.

x byk gamba pon... ku kureng sehat skek pd hari itu. ni mesti ade org yg x maafkn aku zahir dan batin neh. hehehe...

btol2 br smpi kuktem neh. pnat. mo rehat dulu. ja' =)

click sini utk gamba2 laen
aaa
thn ni, kak bah sekeluarga beraye d perlis, maka tiada dlm gambar.
 
 
aidil fitri
Posted on 20 . 10, 2006
 
lalu... mlm ini ialah balik ke kampong... n myb this is the last post for the next 2 weeks holiday (although x cuti pon sbuk manjang x dan post plak... hehehe...)

erm... tahun ini aku beli 3 kad raya but... unfortunately, because this n tat, yg berjaya d hantar hanyalah sekeping kad aje... sorry u yg 2 lg...

erm... until then~

SLAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI. MAAFKAHLAH AKU YG ******* INI ZAHIR DAN BATIN YERK. (",)

ja'... bai bai n assalamualaikum.
aaa
kaler ikot peberet
 
 
Cinderella's story
Posted on 12 . 10, 2006
 
u noe the Cinderella's story right ? the ending was something like "... and finally... they're live happily ever after...", everybody is satisfied and close the book. end of the story.

but some people have made some thought that i think was really right n logic, which is that the real Cinderella's story is begin right after the story was end.

the reason is tat although the Cinderella was married with the Prince, the status was not changed. Cinderella was still from the low life background. She may not really match with her Husband high life style. There will also be many conflict like the Prince maybe had an affair and so on... so the real Cinderella's story is actually start when she's living in the Big House Castle with the very new and rare environment for her.

what made me think tat this explanation was right is tat in the real world life, we should'nt look for the happy ending because the happy ending is just what is written in the book. real world didn't tat nice. it was very cruel.

right ??... or its just seem like tat in my eyes... ?? hehe...

smtimes... the past tragedy is seem like just a history for others but for the victim, the story was never end until they want it to...just some thought anyway. hav a nice life. =)
 
 
Universiti Malaysia Pahang ?
Posted on 12 . 10, 2006
 
Quote from Utusan Malaysia Online..... Berucap di majlis yang sama, Mustapa memberitahu, kerajaan pada dasarnya telah bersetuju untuk menukarkan nama Kuktem kepada nama baru iaitu Universiti Malaysia Pahang.

Katanya, penukaran nama itu dibuat bagi memenuhi hasrat kerajaan negeri Pahang yang ingin memiliki sebuah universiti sendiri dan nama Kuktem itu sendiri memberikan pengertian yang negatif kepada masyarakat dan pihak industri.

‘‘Kita telah mengambil kira pandangan banyak pihak termasuk daripada bekas-bekas pelajar Kuktem sendiri sebelum mengambil keputusan menukar nama universiti ini.

‘‘Ramai yang beranggapan kolej universiti memberikan gambaran Kuktem adalah universiti kelas kedua dan memberi persepsi negatif terutamanya untuk bersaing dengan graduan IPTA lain dalam dunia pekerjaan,” katanya.

Sehubungan itu Mustapa berharap penukaran nama itu akan memberikan imej baru yang lebih positif terutamanya kepada pihak industri supaya tidak memandang Kuktem sebagai universiti kelas kedua.

read more
 
 
just like the oldtime...
Posted on 28 . 09, 2006
 
hehe... it just like the oldtime... sorry but, for what i have done for the past 7 years, i don't think i can be the "good" guy. but i can always "play nice". hik3.

i giv my life to whoever can bring me in. =P
aaa
bola senyom pki spek
 
 
ramadhan
Posted on 27 . 09, 2006
 
slamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak dr diriku n boal senyum...
rajen2 le berbuat ibadat sempena bulan yg mulia. taun depan tatau jumpe lg ke x.

happy fasting =)
aaa
bola senyom pki kopiah
 
 
picnics...
Posted on 14 . 09, 2006
 
sehari seblm pose, kami menjalankan aktiviti picnics d bantai balok...
some barbeque, games, sengal bersame rakan2 n so on.

~moment to remember =)

aaa
mari mlakukan sengal bersame rakan2
 
 
Lipton ICE TEA Mango
Posted on 14 . 09, 2006
 
i am attached to that stuff... btol btol btol sedap... menenangkn pemikiran, jiwa dan raga apabila meminumnya... aduh... ;P

nway, bola senyom skrng ialah suda pandai pki helmet. die ialah sedang lepak d ats buku2 yg d pinjam utk menyiapkan chapter 2: literature review aku pnyeh Projek Sarjana Muda... huh... pSm ialah ****

damn the poison !!
aaa
really great stuff
.....
bola senyom pki helmet
 
 
daffy duck
Posted on 11 . 09, 2006
 
sape curik penDrive baru aku kali neh mmg aku nk sekeh kepale die laju2 n lempang muke die laju2.

begheh~
aaa
 
 
junjung kasih, tuanku canselor
Posted on 28 . 08, 2006
 
akhirnya, ku upload jugak gamba2 konvo ritu... wlaupun dr kamera aku jeh, bole a dulu... nnti akn kku collect lg gamba2 dr kamera org laen... nnti... maybe... =)

more picts

~po
aaa
junjung kasih, tuanku canselor =)
 
 
maybe...
Posted on 22 . 08, 2006
 
aaa
 
 
sedikit kebusy an...
Posted on 19 . 08, 2006
 
ialah kerana byk keje n psm pnyeh document, aku ialah sedikit busy lalu x mengupdate pon site ini... gambau2 konvo pon x collect lg... lalu x upload2 lg pong...

tetapi bg secret recipe's brownies kek choc, enough is never enough =)

n someone... plz donate u kami beli bola baru... bole itu uda setinggi eberest benjolnyeh... :(
aaa
brownies choc cake... peberet
.....
kebenjolan bola
 
 
slamat berkonvolah
Posted on 12 . 08, 2006
 
lalu ia pon berlaku...

TAHNIAH UTK SUME MEMBE2 SE KONVO KU =)

since gamba x dan nk amek byk2, aku upload ape yg ade je a. nnti bile da collect bebyk2 dr kamera org laen, aku upload lg =)

aaa
me n beloved uMMi ku sayang
.....
me n family, iqbal tiada dlm gambar kerane mengambil gambar ini
 
 
konvo lg
Posted on 10 . 08, 2006
 
tomorrow it is...

songkok = pinjam
baju melayu = tah raye tahun biler punye
sluar = beli kt giant rm20
songket = pinjam
kasut = pinjam

d sebabkn ini kali 1st kuktem buat konvo, campo ngn pemasyhuran canselor, so there will be raptai penoh arini kt Dewan Jubli Perak tuh arini... huh...

nway, hope this event worth to miss the PC Fair ;P
aaa
 
 
bolaSenyom =)
Posted on 04 . 08, 2006
 
so munzir dtg sni kemarin n bwk blek bola senyom aku yg ttggl d umah die... hua hua hua... sonok2.... yay yay \('o')/

n sabtu dpn konvo, so membe 1st kami yg dtg ialah "Matt" a.k.a Matt Tapah !!!

wooot !!!... ptg neh mandi laot jOm !!!
aaa
byk jiwa dlm bola neh ooOoOoo... since pemegang saham die byk da tade kt sni... =)
.....
Matt
 
 
royal rumble
Posted on 01 . 08, 2006
 
so the day was Zamrie's besday, so we held the royal rumble. the clean rumble actually because there is no "nasty & dirty" stuff... just telo n tepong.

so, HEPI BESDAY TO ZAMRIE.

~po ;)
aaa
besday boy
.....
o yeah !!!
 
 
"Stress Ball"
Posted on 31 . 07, 2006
 
My pren go to this Microsoft Visual Studio Workshop yg d anjurkan oleh Petakom KUKTEM. Die bwk balik byk hadiah since sorng menang 1st place n sorg lg 2nd plase. Yg 1st place tuh Fakhirin a.k.a pAu bwk blek kotak cd besau Visual Studio yg org Microsoft tu ckp bernilai +-RM15,000.

ade satu diorng bwk blek neh namenye "Stress Ball". diorng ckp org Microsoft tu bg suruh gengam2 bile tenshen wat coding mase pertandingan tuh.

aku sgt suke bola itu. bola itu bole menjadikan aku immature ketika bermain dgnnye. padahal aku mmg immature pong. heh...

"is that possible utk seorng abg immature then adeknyeh? =P"
aaa
GENGAM2... GRRR~
 
 
DAISY
Posted on 31 . 07, 2006
 
watch this mubie baru2 neh... sesgt besh. tmbhan pelakonnyeh mmg ialah peberet. ;)

Jung Woo-sung : Hero "A Moment to Remember"
Jeun Ji-hyun : Heroin "Windstruck" n "My Sassy Girl"

sape suke tgk "A Moment to Remember" mesti suke jugak tgk cite neh.

~Layan
aaa
Film from "Andrew Lau" : [Internal Affairs Trilogy] & [Initial D]
.....
Those were peberet
 
 
bluetooth mighty mouse
Posted on 25 . 07, 2006
 
this will be ~manisss... ;)

more
aaa
 
 
iGallop
Posted on 25 . 07, 2006
 
maen neh d tgh2 mall...

~manisss... kalo ade duet mmg nk beli satu... hehe... ;)
aaa
iGallop n mcFlurry oReo
 
 
kreativiti
Posted on 23 . 07, 2006
 
the product name is "coolen BaaM".


specification:

1. 25 total of coolen fan.
2. wireless power adapter.
3. wireless connection cable.
4. easy to carry around. (light)
5. 24 hour working capability.
6. temperature maintan -23'C.
7. made in malaysia.

*3 keyboard as a free gift for every purchase. price can be nego with baam.

~nice.... ;P
aaa
"coolen BaaM"
 
 
konvo
Posted on 20 . 07, 2006
 
the date is 12 august 2006. aku kne pg konvo u terima diploma aku. will be nice meeting my diploma's frens. must be a lot of story to sharing n security.

can't wait ah. (>.<)
aaa
.....
 
 
hazim afifi
Posted on 20 . 07, 2006
 
the name was hazim afifi bin hairey. my first anak sedara. anak akak aku. since die da pindah dok perlis aritu, lg susa a nk jmpe die.

so big n cute now heh... dulu kecik tonet jeh... hehe

miss him. ;)
aaa
gamba d cedok dr blog abgku ;)
 
 
giant, kuantan
Posted on 15 . 07, 2006
 
saya menang troli,
impian saya tercapai.

tima kasih pawaroot ;)
aaa
 
 
plaza futsal, kuantan
Posted on 12 . 07, 2006
 
ptg semlm g layan futsal manis d kuantan. ramei jgk pg maen. 2 kete kancil, satu proton saga n satu proton wira. sume 18 org.

oleh kerana minat kt buffon, aku pon jd keeper. tp lps gol byk jugak. hahaha.. lps layan 2 jam futsal mmg lembik nk mati da. smpi bilek maghrib da. mandi, maghrib, tggu isyak jap, g mkn, blk kjap jeh da ttdo. penat giler bdn aku neh...

nway, aku bwk blek 2 cenderahati. satu kt bwh lutut sket n satu lg kt tulang punggung kiri. gamba bole dsertakan satu je a. satu lg of course a di sensored kn.

what a great evening for the day. ~out ;)
aaa
lututku bertukar kaler
.....
malamnye d jangkiti aids puler...
 
 
dairi seorg lelaki?
Posted on 11 . 07, 2006
 
ade lagu ngah ngetop d era skrng itu tajuk die "dairi seorng lelaki " nyanyian pretty ugly. nway, laki ade ke yg tulis dairi? mcm poyoh jeh...

tp aku ade a file n kotak yg aku ltak "moment to remember" punye stuff. those a my dairi. ;)

~po poyo
aaa
every piece has it's own memory ;)
 
 
FAST : Fast Active queue management Scalable Transmission Control Protocol (TCP).
Posted on 10 . 07, 2006
 
Scientists have developed a new data transfer protocol for the Internet fast enough to download a full-length DVD movie in less than five seconds, the California Institute of Technology said today.

sweeeeeeet ;)

read more
 
 
footbaal feever : really real priceless
Posted on 09 . 07, 2006
 
kua lps maghrib pg giant cr brg2 harian utk memulakan idup di asrama sbg student n lps meround2 agak lame cr brg (sbb org AGAK ramei d giant), lalu bayar brg yg d beli, g isyak kt surau giant n trus ke kedai mkn mpk dekat indera mahkota utk makan.

lps layan dinner n bebual2, g lepak jap kt benteng sementara tggu match kul 2, n lepak kjap jeh, trus g cr port utk parking layan final wc. lalu round punye round, g blek kt im sblh kdai mkn mpk td sbb td usha diorng ade screen besau. lps parking d situ, aku pau n lee save seat utk 6 org lg (naza, kurt, man, token, kecik n panja) utk join mlayan world cup.

KICK OFF lalu permainan mantap italy bermula. skali france dpt penalti yg bg aku nmpk mcm x faul pn kejadian itu.huh... 1 gol buat france. xpe, permaian mantap d teruskan lalu ntah ape name ntah pertahan italy yg tggi melayut tuh menandok bola corner lalu that's what we call GOOOOLLLL !!! melompat aku utk penyamaan d situ 1-1. x sedar maka tamatlah 1st half.

2nd half permainan mcm hampeh. france mengawal game. italay x serang pon... tetapi buffon mmg peberet utk save 2 kali bola maut dr zidane.habis 2nd half tanpa gol.

masa tmbahan. zidane mengakhiri karier boal sepaknye dgn menandok dada player italy yg score gol td (aku still x hengat name die) lalu stlh d bincang2 pengadil, RED CARD utk zidane. abes utk zidane n mase tamat utk penentuan dlm penalti.

YEAH RIGHT !! ITALY's RULES !!... walaupon buffon teka sume bola x btol pon tp sume kelima2 player italy sepak masok gol. lg skali nmpk mcm grasso hero d situ... hehe...

n skrng, 6.17 pg, da subuh da, aku nk tdo a... kepale da nyanyok2 ayam.

italy wins worldcup final 06, abes sore bersorak tadi, mengantok ayam skrng = PRICELESS

out ;)
 
 
alexandria
Posted on 08 . 07, 2006
 
baru layan cite neh arituh... awek die cun seh... hehe

aku da smpi kuktem anyway... kmbali mengalami internet yg lembab.hehe... stlh g ejas2, maka dpt jgk aku sebilik ngn ikam... GROUNDFLOOR babeh... YEAH !!! ;)
aaa
dlm cite neh sape hero sebenanye? 2 org hero?
 
 
my pet
Posted on 05 . 07, 2006
 
i hav a pet now... i named it "jinGGo"... aku btol2 tatau spesis apakah die but i know it is an animal right?

they say that one day it will become real big fella... but for now, its just a cute little thing...

die just minom aer tiap2 hari tapi kalu aku lupe bg die minom... die akan mati terbalik...

we really need a pet, even a virtual one ;)
aaa
jinGGo life on my mac os x widgets... cute heh? (>.<)
 
 
hua hua hua
Posted on 05 . 07, 2006
 
melompat melalak bagai org giler aku, abg aku n adik aku semlm minit2 last gol jugak... 2 bijik plak tuh... hua hua hua hua... aku mmg nk tgk bola lg :)>-

salute to buffon ;)
 
 
kebodohan world cup 06
Posted on 01 . 07, 2006
 
kebodohan bermula dgn kekalahan sapanyol kpd perancis. ades... perancis yg maen hampeh dr match 1st round skali bole menang ngn sepanyol yg cemerlang 1st round. lgpon aku sokong sepanyol, sbb tu a bengang perancis menang... thihihihi....

kebodohan bersambung dgn kekalahan argentina kpd german. bukan kebodohan player tetapi kebodohan pekerman yg jelas ternyata d situ. menggantikan requelme dgn cambiasso dan crespo dgn cruz... pekejadahnye yg pekerman pk??? even pengulas omputih tu ckp pekehal la wat keluar requelme... kebodohan bersambung dgn keeper yg injured lalu reserve satu simpanan u messi masok da xde... ades... pekerman tu nk simpan messi smpi bile?? n then, penalti. bodoh ialah milik cambiasso yg mmg x jd da mase maen, lg nk penalti x gol. ades... kalahnye argentina, ko simpan la messi tu for the next 4 years pekerman oi...

kebodohan lagi bile england kalah d tgn portugal... maen da ok tp lps beckham kuar injured, rooney kad merah... permainan da sket hampeh... bertahan smpi penalti... bagus2... n then... gerrard sepak sebijik mcm lampard... huh... kalah penalti yg hampeh...

lg kebodohan terbaru brazil kalah d tgn perancis. aku yg mmg dendam dgn perancis sbb kalahkan sepanyol bole diorng menang plak ngn brazil... well, aku x sokong brazil pon...

erm skrng.. nk sokong sape??? tggl italy je a sbb buffon tgh mantap... tlg a menang italy...

serius malas da nk tgk bola skrng... hehehe

blah !!
 
 
cuti...
Posted on 23 . 06, 2006
 
hmmm... bile da nk abes cuti... lame sgt rehat smpi jem kepalaku... dh la da 2 minggu x maen futsal... mmg aku kegemokkan... heh...

nway... tgk munzir boh gamba die kecik2... aku pon mcm nak tiru... hahaha...

klik sini untuk tgk lg gamba aku kecik2
aaa
mcm x beza pon muke aku??
 
 
plat
Posted on 16 . 06, 2006
 
sape jumpe no plat ABB 45 bgtau aku... aku nk beli... hahahha
aaa
 
 
tade keje...
Posted on 07 . 06, 2006
 
found this pic on pau's com... inilah yg kami buat time tade keje d kuktem... hehe... meh2 join ur club med ;)
aaa
print screen secara pantas
 
 
jadualku sem dpn...
Posted on 05 . 06, 2006
 
inilah jadualku utk sem dpn... go go for dean list... hahahahah... koya...

anyway aku kt kelantan skrng neh... internet susa nk jumpe, so susa a nk update blog... ni pon g cr tenet umah pau... hehehe
aaa
jadualku next sem
 
 
here i am...
Posted on 02 . 06, 2006
 
so now... here i am, balik ke kampungku indah permai kelantan... so peacefulllllll house...hehe

erm...nk tq kat munzir, ikam, abu, bro azman n sume2 a yg menjayakan sebulan aku dok ipoh... mcm2 aku buat, mcm2 aku makan, mcm2 aku ckp, mcm mcm mcm mcm... thanks for all tat... lagi2 utk munzir yg full house support aku dok ipoh... (baju pon ade aku cekau die penyeh...+.-)

n seblm aku balik kelantan, isnin, 29hb 5 tuh abgku bertunang... dgn org manjung, perak...

adat resam diorng neh laen sket... die time bertunang da bertukar2 par (dulang hantaran tu aa...)... n nnti time nikah xde da dulang2 hantaran tuh...

kami bagi 11 dulang, skali diorng balas 25 dulang daa... wooot... kenyang puak2 aku...hehe...

- here some pictures... click here for more pictures
aaa
cincin emas puteh nk bertunang neh...
.....
bakal akak ipar n ummiku shayang
 
 
x men 3
Posted on 28 . 05, 2006
 
hehehe.. at last, the last stand was???.... tatau seh ape kaitan tajuknyeh tuh ngn cite die... mungkin sbb aku just band 3 muet kot... hahaha

my rating is 3 out of 5 ;)
aaa
munzir beli x men combo lalu dpt neh.... nk ugak.... ;P
.....
this new character "kitty" sure was cute little thing >.<
 
 
;(
Posted on 25 . 05, 2006
 
cause munzir suddenly go back to his house at perlis last night... the midnight x-men 3 has been cancelled...

so when i gonna enjoy this... ;(
aaa
the last stand
 
 
young me...
Posted on 24 . 05, 2006
 
found some oldskool photos in munzir's house. klaka seh... hahahaha...

this are some of them ;)
aaa
what am i doing back there? aku pon da x hengat... hehehe
.....
form 1 or 2. didn't remember... me = paaaling kiri. muke baek seh >.<
 
 
Over the Hedge cont.
Posted on 22 . 05, 2006
 
one word "AWESOME !!!"

the character was perfect, the animation was detail, the story was great, the joke was original, the story line was clear, the sound was goooood... i dont even have time to drink coke... ;)

and the fav character goes to -------> HAMMY THE SQUIRREL !!! tepok2
aaa
hammy the dangie squirrel !! mcm x jeh...
.....
never leave without the "spoooddies" ;)
 
 
Over the Hedge
Posted on 22 . 05, 2006
 
yup... tonight me munzir n ikam will be over the TGV hedge... ;)

review the movie later after enjoy the show.. ~po
aaa
 
 
The million dollar cellphone
Posted on 21 . 05, 2006
 
here

comment 26 : when a call comes in does the phone go "bling bling"?

kukikuki... ;P
aaa
diamond everywere "bling bling"
 
 
maen ikan
Posted on 20 . 05, 2006
 
after going round n round with the boat... kami singgah jap kt mane ntah utk mkn nasik... d situ ade org ternak ikan lampam... kami pon bersuai knal ngn diorng...
aaa
me ikam n munet mcm x penah jumpe ikan ;P
.....
ikan mkn ruti chanai
 
 
naek boat
Posted on 20 . 05, 2006
 
arini kami naek boat... tq utk bro azman yg bawak kami naek boat...
boat ialah milik ayah ipar bro azman...

inilah gamba kami naek boat... ;)
aaa
me n ikam... candid a kunun
.....
gaya apekah aku buat d situ?... hahahaha
 
 
>.< kukikuki...
Posted on 19 . 05, 2006
 
say it urself.... munet yg jumpe neh... ;)

http://www.spikedhumor.com/articles/27654/The_Daily_Show_Right_Man.html
 
 
semalam...
Posted on 19 . 05, 2006
 
nk tdo da... tutup lampu... ouwh, lupe nk bwk turun kipas. gagau2 cr suis lampu balik n then... zzzzaaaassss... cenderahati sblm tdo... ;)
aaa
malamnye...
.....
esoknye...
 
 
canon s3 is
Posted on 19 . 05, 2006
 
check this out... munzir's new toy.

tgk kt function button die je da a... mmg nk jd photographer sejati... hehe.. way to go bud ;)
aaa
 
 
scrubs
Posted on 18 . 05, 2006
 
so now scrubs season 5 is finish... cant wait what happen in nex season ;)
aaa
pic of jack, dr cox n jordan 1st son ~cute >.<
 
 
ford mustang Gt
Posted on 18 . 05, 2006
 
lawa seh... want one !!! dlm mimpi bole la... heh ;)
aaa
 
 
squash sh sh shshhhhh....
Posted on 17 . 05, 2006
 
1st time seh...
ikam = black, munzir = green and me = grey or white huh?
penat seh... sesgt2... tp sonok gileh... x tipu punye... pakcik cube, br pakcik tau... ;)

bro azman takes the pic ;)
aaa
 
 
my new haircut
Posted on 17 . 05, 2006
 
yup... get a haircut with munzir n ikam past few days... ;)
aaa
otoromen taro
 
 
Ab-Bas
Posted on 16 . 05, 2006
 
cite hindustan bertajuk Ab-Bas d tv3 past few days....

tq kpd melodi n zamri yg anta msg kt aku psl kebetulan ini... ingat jugak diorng kt aku cuti2 neh...hahahah

tp hindustan... awww come on.... ;P
aaa
 
 
list
Posted on 16 . 05, 2006
 
test post....

post = jln
shoutbox = jln
testi = jln
msg = jln
photo = x buat lg
others = jln

hampeh...